Print

Privacyverklaring

BTW-nr  NL001296611B62                ABN-AMRO rekening NL12ABNA048.14.76.431    BIC:ABNANL2A                KvK Amsterdam nr  34071065

Henk Huizinga (1949) treedt in 1972 in dienst bij het KNMI als luchtvaartwaarnemer op Schiphol. Via interne studies wordt hij meteoroloog, waarbij hij o.a. piloten via briefings van weersinformatie voorziet.

Naast het geven van adviezen aan de luchtvaart worden veel vragen beantwoord over algemene weersontwikkelingen.


In 1990 besluit hij in overleg met het KNMI om, naast zijn werk als meteoroloog, NIMOS Meteotraining op te starten. Het bedrijf  specialiseert zich in het verzorgen van cursussen aan diverse doelgroepen, waaronder de luchtvaart en de maritieme sector. Al snel worden cursussen voor de watersport ontwikkeld, die de deelnemers voldoende basiskennis bijbrengt om zelf meteorologische informatie te interpreteren. Vanaf 2007 maakt hij voor ZiltMagazine iedere donderdag een speciaal weerbericht voor zeilers. Lees hier een interview n.a.v. 10 jaar Zilt.Als rond 2000 de vestiging op Schiphol wordt verplaatst naar De Bilt is dit het moment het KNMI te verlaten en meer aandacht te gaan besteden aan cursusontwikkelingen en het schrijven en bewerken van meteorologische boeken.Samen met oud collega

John Brouwer is het studieboek

Maritieme Meteorologie

op de markt gebracht.

Na het vertalen en bewerken van vele watersportboeken kwam het verzoek van uitgeverij Hollandia om nu maar zelf een meteoboek te schrijven.

Het resultaat is het rijk geïllustreerde boek Het Weer in Kaart waarin alle geheimen rond de weerkaart en andere meteobronnen uitgebreid wordt behandeld. Een leidraad voor de toer- en wedstrijdzeiler.
Inmiddels is de 2e, verbeterde, druk verschenen.